Basisschool Dokata | Sint-Salvatorstraat 14A, 9000 Gent |
Tel/ Fax: 09/223 68 44 | e-mail: directie@dokata.be

Enkele tips om thuis aan de slag te gaan:

De leerlingen leren tijdens het schooljaar heel wat in de klas bij hun juf of meester. Toch kan het ook leuk zijn om af en toe thuis wat verder te oefenen met behulp van enkele leuke websites.

 

Op deze pagina geven we graag een overzicht van zo’n websites. Op sommige zal je heel wat kunnen leren en op andere zal je leuke activiteiten vinden om even te ontspannen.

 

We proberen dit overzicht regelmatig aan te passen zodat er steeds iets nieuws te ontdekken valt.

Op zoek naar leuke ideetjes om te knutselen? Op Crea met Kids vind je heel wat inspiratie!

 

Crea met Kids is een handige website waar heel wat leuke ideetjes worden verzameld om samen met de kinderen te knutselen. Het leuke is dat je veel opdrachten gewoon thuis kan doen met kosteloos materiaal! Hier staan leuke projecten voor leerlingen van iedere leeftijd!

 

Op Gamekunde.be vind je enkele educatieve en veilige games.

 

 

Ben je op zoek naar enkele leuke games om in beweging te blijven of om heel wat bij te leren? Op Gamekunde staan enkele leuke voorstellen voor Nintendo Switch, PlayStation of mobiele games, neem zeker eens een kijkje! Vergeet je ons geen foto door te sturen?

 

Op Kleutersdigitaal.nl vind je heel wat leuke apps om samen met je kleuter uit te proberen.

 

Het is niet altijd even makkelijk om de ontwikkeling van onze jongste kinderen thuis te stimuleren. Kleutersdigitaal kan hierbij wel een goede manier zijn om dit te doen. Op de website kan je tal van leuke educatieve apps vinden om samen met de kleuter op ontdekking te gaan.

 

Op zoek naar leuke proefjes voor thuis? TheDadLab geeft je inspiratie (geschreven in het Engels).

 

Op de engelstalige website ‘TheDadLab’ vind je heel wat leuke ideetjes om thuis proeven uit te voeren. Doe gekke proefjes met rauwe eieren of teken het gezicht van een celebrity na, dit en nog veel meer op de bovenstaande website!

 

Heb je thuis LEGO maar weet je niet wat te bouwen? Wij hebben een oplossing!

 

 

Op deze website vind je namelijk enkele leuke LEGO uitdagingen opdrachten terug. Ze staan steeds op een kaartje geschreven maar je hoeft deze niet af te drukken. Probeer er zoveel mogelijk te bouwen en wees gerust extra creatief! Stuur je ons een fotootje?

 

Blijf in beweging met behulp van TikTok!

 

 

Blijf tijdens deze periode zeker in beweging! Op de account van Vital Teacher vind je enkele leuke TikTok filmpjes terug die kunnen dienen als inspiratie voor korte bewegingstussendoortjes. Hou zeker voldoende afstand en deel ons gerust jullie beste moves!

 

Wil je samen met je ouders een leuk gerechtje maken? Kijk dan even op deze pagina!

 

Op de website Lekker van bij Ons kan je enkele leuke ideetjes vinden om samen te koken met kinderen. Dit zijn leuke eenvoudige gerechten om samen van te genieten. Misschien kan je een leuk gerechtje delen op onze Facebook pagina?